EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÇALIŞMALARI
Eşittir Kod
Türkiye’de, mezun olanların %15’i ve bilişim uzmanı olarak çalışanların sadece %9.9’u kadın olduğu bilgisayar mühendisliği bölümlerinde ve bilişim sektöründe cinsiyet eşitliğini sağlamak. Araştırmalar, bilişim sektöründe çalışan kadınların çoğunun ortaokulda bilgisayar
Kızlar: Toplumsal Cinsiyet-İçerme-Güçlendirme
Polonya, Türkiye, Romanya ve Almanya’dan bir araya gelen gençlerin, “moda temasını kullanarak toplumsal cinsiyet, içerme, güçlenme/güçlendirme” üzerine düşünmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Köprüler Kurmak: III. Kapsayıcı Dans Festivali
Polonya’da gerçekleştirilmiş, kapsayıcı bir ortam oluşturmak amacıyla ana öge olarak “dans” konsepti kullanılan bir Erasmus+ projesidir.
Eşitlik Taraftarları
Ekonomik ve kültürel farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı olan ve sosyal yaşamın dışına sürüklenmiş gençlerin, spor faaliyetleri başta olmak üzere sosyal hayata katılımlarını sağlamak, sosyal uyumunu desteklemek amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Yurtta Genç Var
Gençlerin insan ilişkilerini ve toplumsal yaşamı “insan odaklı” bir bakış açısıyla değerlendirebilmelerini ve bu yönde davranış geliştirebilmelerini kolaylaştırma amacına hizmet etmektedir.
Ben De Varım
Öğrencilerin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlenmelerini, iletişim kurma becerilerini geliştirmelerini, iş ve toplumsal hayata hazır bireyler olarak yetişmelerini desteklemek için gerçekleştirilmektedir.
Renk Çemberi
Lise öğrencilerinin iletişim, önyargısız yaklaşım,takım çalışması, liderlik, empati, sosyal sorumluluk proje döngüsü gibi konularda farkındalıklarını artırmak üzere hazırlanan eğitim çalışmalarını kapsar.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Gençler Sahnede
Almanya, Azerbaycan, Belçika, Gürcistan, İtalya, Portekiz, Romanya, Slovakya ve Türkiye olmak üzere 9 farklı ülkeden, 12 farklı sivil toplum kuruluşundan, 21 temsilciyle İstanbul’da gerçekleştirildi. ‘Gençlik çalışmaları yöntemleri, atölye çalışmaları, rol
Yurttan Sesler
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Merkezi Finans ve İhale Birimi΄nin açmış olduğu, sivil toplum örgütleri arasında diyaloğun geliştirilmesi hibe programı tarafından desteklenen, Geleceğimizin Çocukları Vakfı ortaklığında ve Uluslararası Çocuk Merkezi
Gençler İş Başında: Eşitlik İçeride, Şiddet Dışarıda
Genç Hayat Vakfı, 2011 yılında liseli gençler üzerinde yaptığı araştırmada, gençlerin yüzde 56’sının şiddeti olağan bir davranış olarak tanımladığını tespit etmiştir. Bu algıyı değiştirmek için oluşturduğumuz ‘Gençler İşbaşında: Eşitlik İçeride,
Sokağımdan Tarih Yazıyorum
Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin İstanbul΄un dünya ve Avrupa kültürü ve tarihi ile bağlantılarını beraber araştırmaları ve keşfetmeleri için hazırlanmış bir sözlü tarih ve kent kültürü, tarihi araştırmaları projesidir.